Om Liteboat

Rodd gjort enkelt

Idag är Liteboat världsledande inom tillverkning av roddbåtar för fritidsbruk. Vårt mål är att erbjuda roddbåtar som är enkla att använda, mycket stabila och lätta. Vi erbjuder 100% franska tillverkade, handgjorda roddbåtar, som förenklar rodden på alla typer av vatten. Med sin låga vikt underlättas transport på biltak

Vårt produktsortiment består av olika typer och modeller av roddbåtar för fritidsbruk, men även kustroddbåtar för tävling, rodd- och segelbåtar. Design som kombinerar, prestanda, stabilitet, säkerhet och innovation! Våra roddbåtar ger dig alla fördelar under din båtutflykt och dina resor när du vill upptäcka och utforska naturen.

Mathieu Bonnier, VD & Marie Thiebaut, General manager för Liteboat på en LiteRace 2X

Handgjorda med passion

Liteboats är resultatet av många timmars hängivet arbete av vårt passionerade team. Varje båt kräver mer än 100 delsteg och mycket expertarbete. Från gelcoating till utskärning av kolfiberskikt, från polering till den sista klistermärkningen – vi tar hand om varje detalj för att ge dig en perfekt båt av hög kvalitet. För att bygga lätta roddbåtar använder Liteboat-teamet en innovativ byggteknik: vakuuminfusion. Det är en process där harts injiceras i formen under vakuum. Det finns ingen luft i kompositen, och framför allt kontrolleras den exakta mängden harts som injiceras. Som ett resultat har våra båtar en överlägsen kvalitet jämfört med traditionellt handbyggda båtar.