Row & sail-koncept

Segel eller åror? Du väljer själv. Om det blåser lite är det inte säkert att du kommer fortare fram än om du ror. Det som är säkert är att njutningen av att glida fram på vattnet, ensam eller med en kompis!

En rodd- och segelbåt är en unik möjlighet att utforska naturen, lite som förr i tiden. Fanns det förlig vind seglade man annars var det rodd…

Segla runt den lilla ön vid andra änden av sjön, dra upp/förtöj båten och utforska ön. Hitta en tältplats, njut av stillheten och vågornas brus. Upptäck vår skärgård under t.ex en helgtur. När du är nöjd är du tillbaka vid startpunkten och tar upp den på trailern eller din båtramp .

XP-båtarna kombinerar en riktig roddbåt med en lättanvänd ”Kattrigg” som på många segeljollar. Vid undanvind kan storseglet kompletteras med en genaker. Roddutrustningen en del av LiteBoats DNA, men kan stuvas undan för att lättare kunna röra sig i båten under segling.

Sam Manuard är en mycket välrenommerad yachtdesigner från Bretagne och ligger bland annat bakom de snabbaste offshore kappseglings båtarna i världen. Med sin moderna design har XP båtarna bra glid både vid segling och rodd.

XP20

XP20 är utrustad med en liten hytt som rymmer två personer och tillräckligt med utrymme för att sova, Det är den perfekta rodd- och segelbåten för helgturer / korta expeditioner nät man vill upptäcka hav och vatten nära sitt hem! Det finns gott om stuvutrymme, man behöver inte sakna så mycket.

XP16

XP16 är en rodd- och segeljolle med stora vattentäta fack för förvaring av allt man behöver för den kommande turen. Denna lättdrivna jolle reagerar snabbt för varje årtag eller vindby.

“Konceptet att ro och segla är mycket gammalt. Med Liteboat började vi från ett tomt blad för att designa en modern version av dessa båtar. Vi ville ha en mycket lätt och mycket effektiv båt tack vare spända linjer som gör det möjligt att begränsa luftmotståndet. XP behöver inte mycket segelyta för att gå snabbt”